Θεία Λειτουργία για τους μαθητές

Δίνουμε έμφαση και τη δέουσα προσοχή στις μαθητικές Θ. Λειτουργίες, καταρτίζοντας, σε συνεργασία με τους θεολόγους καθηγητές, πρόγραμμα τμηματικών εκκλησιασμών των μαθητών από τα σχολεία της περιοχής μας.
Γίνεται σύντομο κήρυγμα και στο τέλος διανομή γλυκισμάτων στα παιδιά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακολουθεί διάλογος των παιδιών με τον Ιερέα, στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, με τις ερωτήσεις των παιδιών να είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

Κατά την εορτή των τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) τελούμε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό μας με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών αλλά και γονέων των σχολείων της περιοχής μας. Τελείται Αρτοκλασία, με τη φροντίδα των διευθύνσεων των σχολείων. Το νόημα της ημέρας αναλύει στα παιδιά ένας εκ των Ιερέων ή των Εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του κηρύγματος. Μετά το πέρας της Θ. λειτουργίας, η ενορία προσφέρει στα παιδιά γλυκίσματα και αναψυκτικά. Επίσης, η ενορία παραθέτει μικρή δεξίωση προς τους εκπαιδευτικούς στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Χολαργού, πραγματοποιείται εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών της περιοχής μας από τον δήμο Χολαργού.


Εκτύπωση   Email