Θέλω να γνωρίσω τον Χριστό!

Ο Κυριος με τα παιδιαΜόλις είχε τελειώσει τη διδασκαλία Του ο Χριστός. Τα πλήθη απομακρύνονταν πια. Μα να, ο Κύριος βρέθηκε πάλι περικυκλωμένος! Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν άρρωστοι, που ζητούσαν θεραπεία...

Αλλά ήταν κάμποσα… παιδιά!
Τα είχαν φέρει στον Χριστό οι καλές μητέρες μ’ ένα πόθο: Να τα ευλογήσει! Ήθελαν τα  θαυματουργά Του χέρια να αγγίξουν τα κεφαλάκια τους. Κι έτσι να πάρουν κι αυτά κάτι από τη θεϊκή Του χάρη! Ένιωθαν πως αυτό θα τους έκανε καλό και στο σώμα και στην ψυχή τους!

Και, ω! με πόση γλυκύτητα τα υποδέχτηκε ο Χριστός! Ένιωσε μια εντελώς ξεχωριστή ευχαρίστηση από το περιτριγύρισμα αυτό του παιδόκοσμου, του γεμάτου αθωότητα και απλότητα. Γι’ αυτό και στους μαθητές, που τα εμπόδιζαν να Τον πλησιάσουν, είπε:

«ἄφετε τὰ παιδία ἔρχεσθαι πρός με, καὶ μὴ κωλύετε αὐτά· τῶν γὰρ τοιούτων ἐστὶν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ».

- Αφήστε τα παιδιά να έρθουν κοντά μου. Μην εμποδίζετε να δώσω πλούσιες τις ευλογίες μου στα νέα αυτά βλαστάρια, στη νέα γενεά, που προορίζεται να δώσει τους πρώτους πολίτες της βασιλείας μου.
Τα έκλεισε, λοιπόν, τρυφερά μέσ’ τη θεϊκή Του αγκάλη, την ολόθερμη από αμέτρητη αγάπη! Από τα θεία χείλη Του, σαν ποταμοί, ξεχύνονταν οι ευλογίες Του! Τι μεγαλειώδης σκηνή! Υπάρχει άραγε στην παγκόσμια ιστορία άλλη πιο συγκινητική στιγμή για τα παιδιά;
Τί ξεχωριστό βλέπουμε σ’ αυτή τη συνάντηση;  Ο Κύριος δεν θεραπεύει αρρώστους, αλλά ευλογεί τα παιδιά, φανερώνοντας έτσι τη μεγάλη αγάπη Του προς τα παιδιά. Ευτυχισμένα παιδιά εκείνου του καιρού!  Τρισευτυχισμένα και τα σημερινά παιδιά! Γιατί είναι ακόμη παραπάνω ευλογημένη γενιά! Ζει  μέσ’ στην ολόθερμη αγκαλιά Του, στην Εκκλησία Του! Πόσοι ευσεβείς γονείς, αλλά και σεβαστοί δάσκαλοι και καθηγητές οδηγούν ακόμη τα παιδιά και τους νέους στον Χριστό.

Με τη χάρη του Θεού αρχίζει και πάλι η κατηχητική χρονιά στην ενορία μας. Οι κατηχητές και οι κατηχήτριες μας, μαζί με τον Ιερέα νεότητος και τους υπόλοιπους συνεργάτες, μέσα σε κλίμα αγάπης, ελευθερίας, δημιουργικότητας και συντροφικότητας συμβάλλουν ώστε το Κατηχητικό να γίνει μια ζεστή φωλιά, ένα καταφύγιο, όπου τα παιδιά μας, οι νέοι μας, γνωρίζουν μέσα από οικοδομητικά θέματα, το λόγο του Θεού, έρχονται σε επαφή με τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, γνωρίζουν τους Αγίους της  και την Παράδοσή της, ψάλλουν, τραγουδούν, ψυχαγωγούνται,  εκφράζουν απορίες, συζητούν τους προβληματισμούς τους.
Ας θυμηθούμε τα δικά μας χρόνια στο κατηχητικό κι ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας να βάλουν φέτος ως σύνθημα: Δεν θα απουσιάσω ποτέ απ’ το Κατηχητικό, γιατί θέλω να γνωρίσω τον Χριστό!

Κατηχητικές συναντήσεις:

Αγόρια και Κορίτσια Α, Β, Γ Δημοτικού:
Κορίτσια Δ,Ε,ΣΤ Δημοτικού :
Αγόρια Δ,Ε,ΣΤ Δημοτικού :
Αγόρια Γυμνασίου:
Αγόρια Λυκείου:
Κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου:

Κυριακή 10:30πμ-12:00μ
Κυριακή 10:30πμ-12:00μ
Σάββατο 5:00μμ-6:00μμ
Σάββατο 5:00μμ-6:00μμ
Σάββατο 5:00μμ-6:30μμ
Σάββατο 4:00μμ-5:00μμ


Κι ακόμη στην ενορία μας διοργανώνουμε εορταστικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εξορμήσεις και περιηγήσεις, εκδρομές, εκκλησιασμό των μαθητών της περιοχής μας και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά και τους νέους.


Μη χάσεις την ευκαιρία να ξανασυναντηθείς με τους παλιούς σου φίλους,
αλλά και να γνωρίσεις νέους!


Εκτύπωση   Email