«Εκκλησία και πολιτική» στην ενοριακή Σύναξη των νέων

«Εκκλησία  και  πολιτική» είναι το θέμα που θα αναπτυχθεί στην Ενοριακή  Σύναξη  νέων, φοιτητών και επιστημόνων, που πραγματοποιείται στον Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

Μελετώντας το ερώτημα του Πιλάτου προς τον Χριστό: «Είσαι λοιπόν βασιλιάς;» (Οὐκοῦν βασιλεύς εἶ σύ; Ἰω. 18,37), θα επιχειρήσουμε να ξεδιπλώσουμε έναν προβληματισμό, πέρα από την άδικη καταδίκη του Αθώου. Ο Χριστός είναι ο μοναδικός (;) θρησκευτικός ηγέτης πού καταδικάστηκε σε θάνατο για ένα πολιτικό «έγκλημα»:

ἔγραψε δὲ καὶ τίτλον ὁ Πιλᾶτος καὶ ἔθηκεν ἐπὶ τοῦ σταυροῦ· ἦν δὲ γεγραμμένον· ᾿Ιησοῦς ὁ Ναζωραῖος ὁ βασιλεὺς τῶν ᾿Ιουδαίων ( Ἰω. 19,19).

Η επικαιροποίηση του θέματος «Εκκλησία  και  πολιτική» καλεί όλους μας σε συζήτηση και προβληματισμό.

H σύναξη των νέων θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 Φεβρουαρίου, στις 6.00 μ.μ.,  στη νέα αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (κάτω από το παρεκκλήσιο του αγίου Ραφαήλ).
Το θέμα θα εισηγηθεί ο π. Συμεών Βενετσιάνος. Θα ακολουθήσει συζήτηση-


Εκτύπωση   Email