Ημερίδα "Συμπεριφορές εξάρτησης από το Διαδίκτυο" Κυριακή 23/2/2014

neotita1

Το Γραφείο Νεότητος, η Διεύθυνση Ποιμαντικής του Γάμου και της Οικογένειας και το Ίδρυμα «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνεχίζοντας τις κοινές τους δράσεις, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε μία ομιλία – συζήτηση με θέμα «Συμπεριφορές εξάρτησης από το διαδίκτυο – Ηλεκτρονικός σχολικός εκφοβισμός και ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου», με αφορμή την ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου 2014 (11 Φεβρουαρίου). Το θέμα θα παρουσιάσει ο Ιατρός Γεώργιος Κορμάς, υπεύθυνος της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

didiktioΤα παιδιά είναι πολλές φορές καλύτερα από τους γονείς τους σε ό, τι αφορά την χρήση των υπολογιστών. Γι’ αυτά το Διαδίκτυο δεν είναι μια νέα τεχνολογία που εμφανίστηκε για να αλλάξει την καθημερινότητά τους, ΕΙΝΑΙ η καθημερινότητά τους, μια καθημερινότητα ωστόσο που εκτός από οφέλη κρύβει και πολλούς κινδύνους. Δυστυχώς στις μέρες μας η τάση των ποσοστών υπερβολικής χρήσης του Διαδικτύου είναι αυξητική και ολοένα περισσότεροι νέοι μας εμφανίζουν συμπεριφορές εξάρτησης.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε όλους να ευαισθητοποιηθούμε, να ενημερωθούμε και να δράσουμε με σκοπό να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου, να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα ώστε να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του Διαδικτύου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο «Το Σήμαντρο», πλησίον του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, Ελευθ. Βενιζέλου 59Α.

Για περισσότερα: http://neotita.gr/συμπεριφορές-εξάρτησης-από-το-διαδίκ/


Εκτύπωση   Email